Betonkelders

Waarom

een kelder uit beton

Tegenwoordig worden de meeste kelders uit beton gemaakt. Dit komt vooral doordat veel bouwgronden een hoog waterpeil hebben en over weinig draagvermogen beschikken. De keuze voor een ter plaatse gegoten betonkelder heeft bovendien volgende voordelen:

  • 100% waterdichtheid
  • Ideaal als basislaag voor een verdere afwerking
  • Gladde wanden
  • Tevens geschikt als fundering
  • Volledig op maat te maken
Betonkelders:

een vast stappenplan

Voor de plaatsing van uw betonkelder, kunt u van bij de graafwerken op Casteleyn BetonBouw rekenen.
Wij graven de bouwput, plaatsen een waterdichte vloerplaat en zorgen voor de bekisting en de wapeningsnetten. Het beton wordt vervolgens ter plaatse gegoten.

Afhankelijk van het bodemonderzoek en de stabiliteitsstudie stemmen we de samenstelling van het beton volledig op uw bouwwerf af. Hierdoor kan uw kelder tevens ook als solide fundering van uw woning dienst doen.

Uw kelder

als meerwaarde voor uw woning

Doordat betonkelders volledig waterdicht zijn en de gladde wanden ideaal zijn als ondergrond voor een verdere afwerking, worden ze steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt dan vroeger. Tegenwoordig dient de kelder niet langer als stockageplaats, maar wordt het aanzien als een volwaardige ruimte van de woning.

Heel wat kelders worden ingericht als speelruimte, hobbykamer, wijnkelder met gezellige bar, repetitieruimte voor de muziekband van de zoon of dochter of zelfs als kantoor- of praktijkruimte.

Hierdoor creëert u niet alleen een praktische, maar ook een financiële meerwaarde van uw woning.

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend